A Fehérvár 4 góllal, a DVTK 9 emberrel fejezte be a meccset2Fénykép© nemzetisport.hu

A Fehérvár 4 góllal, a DVTK 9 emberrel fejezte be a meccset

, 6 hír, 0 oldalnézet

Nagyot változott a világ, amióta a két csapat hasonló párosításban utoljára találkozott. A Sóstói stadionban az eddigi utolsó meccsüket, a 2020–2021-es idény 21. fordulójában játszották, a Fehérvár akkor még egyértelműen élcsapatnak számított (a Ferencváros és a Puskás Akadémia mögött harmadik helyen állt), a DVTK pedig a bennmaradásért harcolt (konkrétan sereghajtó volt).

Az a bizonyos 2021. február 20-án rendezett összecsapás mégis nagy meglepetéssel zárult, mert bár a Vidi Stopira találatával már a 9. percben megszerezte a vezetést, a Diósgyőr a második játékrészben Gheorghe Grozav mesterhármasával fordított és 3–1-es győzelmet aratott. A bravúros eredmény ellenére a DVTK utolsó helyezettként zárta a bajnoki évet (nem mellékesen, hazai pályán a Fehérvár elleni 0–4 jelentette az utolsó fordulót), két évre az NB II-be kényszerült, majd a nyáron visszatért a legjobbak közé, s olyan futballal rukkolt ki, amellyel sokak szimpátiáját kivívta.

Más utat járt be az elmúlt időszakban a Fehérvár... A klub az előző idényben csak az utolsó játéknapon hosszabbította meg az élvonalbeli tagságát, hogy aztán a mostani bajnokságban sem a játék minőségében, sem pedig eredményességben alaposan elmaradjon az elvárástól. Az első tíz fordulóban látottak nem azt mutatták, hogy a Vidi lenne a szombati találkozó esélyese, még akkor sem, ha utolsó két hazai meccsét hozta, míg ellenfele az utolsó két idegenbeli bajnokiján pont nélkül maradt.