A Magyar Nemzet Borkaira tolja a vereséget15Fénykép1Videó© alfahir.hu

A Magyar Nemzet Borkaira tolja a vereséget

, 34 hír, oldalnézet

Az bizonyos, hogy a kormánypártoknak le kell vonniuk a Borkaihoz fűződő botrány tanulságait - írja mai véleménycikkében a Magyar Nemzet. A lap a sors fintorának nevezi, hogy hétfőn “mégis Borkai Zsolt ébred polgármesterként, nem Tarlós István”.

“A kormánypártoknak nem kell sokat gondolkodniuk azon, miből meríthetnek erőt, mire építhetnek: a Fidesz egyértelműen az ország első számú pártja és a vidék vezető, összetartó ereje maradt, a térkép, csakúgy, mint a 2018-as parlamenti választásokon, narancssárgába borult. A megyei közgyűlések összetétele továbbra is meggyőző kormánypárti fölényt mutat” - írja a Nem a vég, a kezdet című mai véleménycikkében a Magyar Nemzet.

A kormánylap szerint “az nem vitás, hogy az ellenzék tizenhárom évi bukdácsolás után nem részsikerként, hanem sikerként fogja ünnepelni a vasárnap történteket. Tagadhatatlan ugyanis, hogy az összefogás Budapesten és a billegő helyszíneken bevált és eredményekre vezetett. Azt is kár lenne tagadni, hogy a legnagyobb figyelem kísérte mérkőzés a budapesti főpolgármester-választás volt, és azt Karácsony Gergely nyerte meg Tarlós Istvánnal szemben”.