A svédek simán verték a magyar jégkorong-válogatottat2Fénykép© 24.hu

A svédek simán verték a magyar jégkorong-válogatottat

, 6 hír, 0 oldalnézet

A magyarok a dánok és az amerikaiak elleni papírforma vereség után hosszabbításban legyőzték a franciákat, és változatlanul saját kezükben van a sorsuk a bennmaradást illetően. A svédek három sikerrel kezdték a tornát.

Kevin Constantine a hátvédsorban Szirányi Bencét becserélte Pozsgai Tamásra, míg a támadók között Csányi Karol helyett Kóger Dániel állt be. Az első támadósorból kikerült Sebők Balázs, helyére Papp Kristóf került Hári János és Galló Vilmos mellé. Papp az egész mezőnyben a harmadik legjobb arányban (64,71 százalék) hozza el a korongbedobásokat, azaz sok támadást tud előkészíteni. Sebők Nagy Gergővel és Terbócs Istvánnal alkotott egy triót. A kapuban az amerikaiak ellen védő Horváth Dominik kezdett.

Ez volt a két csapat közös történelmének második vb-mérkőzése, az elsőt 1935. január 21-én, azaz több mint 88 esztendeje Davosban a svédek nyerték 3-0-ra. A másik hat, egyaránt barátságos összecsapáson 1/5-ös a magyar mutató. A Nokia Arénában több mint ezren szurkoltak a válogatottnak - 6500 fölött volt a nézőszám -, ám nem egymás melletti szektorokban foglaltak helyet a magyar szimpatizánsok. "Itthon vagyunk!" - harsogták.