Győzelemmel kezdte a világbajnokságot a férfi jégkorong-válogatott4Fénykép© bama.hu

Győzelemmel kezdte a világbajnokságot a férfi jégkorong-válogatott

, 5 hír, 0 oldalnézet

A japánok elleni 3-1-es győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar férfi jégkorong-válogatott a bolzanói divízió I/A-világbajnokságon vasárnap - írja a Magyar Távirai Iroda (MTI).

A kapuban a norvég élvonal legjobbjának választott Bálizs Bence kezdett. A lett-dán bírópáros gyorsan kiosztott egy-egy kiállítást, majd a japánok több mint másfél perces kettős hátránya alatt nem sikerült betalálni. Azonos létszám mellett viszont Szabó Bence kipattanóját a húszéves Varga Balázs ütötte be közelről a nyolcadik percben. A folytatásban jól birtokolta a pakkot a magyar csapat, kevés esélyt adott ezzel riválisának. A szünet előtt Sofron István kiállítását sikerült kivédekezni.

A második játékrész elején a friss dán ezüstérmes, a válogatott csapatkapitánya, Erdély Csanád ült ki, a védelem azonban Bálizzsal az élen hősiesen állta a rohamokat. Ebben a szakaszban a korábbinál nagyobb sebességgel korcsolyáztak a japánok, később is sokat lőttek kapura - a magyarok csak négyszer a húsz perc alatt -, viszont a 34. percben Stipsicz Bence a kapuvasat találta el éppen a ficaknál. A Sofron ellen megítélt kiállítás zárta a harmadot, ám a fórban Szato Ju szólóját kellett védenie Bálizsnak botos kesztyűvel.