Alaposan felforgatta Marco Rossi a kezdő tizenegyet3Fénykép© hirado.hu

Alaposan felforgatta Marco Rossi a kezdő tizenegyet

, 5 hír, oldalnézet

„Négy hónap után találkoztunk újra a kerettel, ez elég sajátságos helyzet, mert közben nincs összetartás. Akik nem kezdtek eddig, azokat ezen a második meccsen tesztelni és látni akartam a jó fizikai adottságokkal rendelkező Koszovó ellen. Ráadásul Sallai Roland és Kerkez Milos szereplését kisebb sérülés miatt ugyanúgy nem kockáztattuk meg, ahogy Willi Orbánét sem.

Így hét helyen változtattam, ilyenkor nem működnek úgy az automatizmusok” – értékelte az MTI érdeklődésére az első félidei gyengébb játékot a szakvezető, aki elismerte, szenvedős volt ez a mérkőzés, így bár régen veszítette el a türelmét, most mégis kijött a sodrából. „Sallai és Kerkez csak elővigyázatosságból maradt ki, ha ez az Eb első meccse lett volna, mindkettő játszik.

Ennyi különbség feltétlen van tét- és barátságos mérkőzés között”.

Azt viszont hangsúlyozta Rossi, hogy még a mostani játék fényében is egyértelmű a válogatott fejlődése, mert ő azért emlékszik arra, hogyan futballozott a nemzeti együttes 2020 előtt. Emlékeztetett arra is, hogy 2022 óta mindössze háromszor szenvedett vereséget a válogatott, amelynek veretlensége immár 14 mérkőzés óta tart.