Aljas-e a Barcelona? A párizsiak megadták a maguk válaszát© kemma.hu

Aljas-e a Barcelona? A párizsiak megadták a maguk válaszát

, 4 hír, 0 oldalnézet

A Paris Saint-Germain és a Barcelona eddig tizenkét meccset játszott egymással: a négy döntetlen mellett mindkét fél négyszer nyert, és az összesített gólkülönbség is csak hajszállal, 23-21-re jobb a franciák javára. Ám amikor az egyenes kieséses szakaszban találkoztak, a nyolcad- vagy a negyeddöntőben, az öt alkalomból háromszor a Barca ment tovább.

Mbappé vezérletével legutóbb a párizsiak jutottak tovább, így mondhatnánk, hogy a PSG szurkolóinak a legutóbbi találkozás a Barcelonával szép emlék. Azonban mindezt felülírja az a mérhetetlen bosszúság, amit még 2017-ben a két csapat negyeddöntős párharca okozott nekik – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Akkor a franciák az első meccset otthon 4-0-ra megnyerték, és meg sem fordult a fejükben, hogy kieshetnek. Mégis ez történt, és a Nou Campban úgy kaptak ki 6-1-re, hogy a 87. percben még csak kétgólos hátrányban voltak. A hajrában aztán Neymar a 88. és 91. percben (másodszor 11-esből), majd Sergi Roberto a 95. percben bevette a PSG kapuját. A Paris Saint-Germain a találkozó után egy listán tizenöt bírói hibát rótt fel a német Deniz Aytekinnek, főleg azt, hogy a 90. percben 11-est ítélt a katalánok javára.