Atlétikai-vb láz Budapest belvárosában4Fénykép© origo.hu

Atlétikai-vb láz Budapest belvárosában

, 8 hír, 0 oldalnézet

Tizennyolc nap múlva, augusztus 19-én kezdődik Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, a budapesti atlétikai világbajnokság. Kedden délután a belvárosban, az Erzsébet téren került sor egy sajtótájékoztatóra, amelyen a magyar szervezőbizottság beszámolt a vb-re érkező külföldi nézők számáról, a Budapesten a világbajnokság előtt és alatt érvényes lezárásokról és forgalmi korlátozásokról, valamint ismertette a kialakításra kerülő szurkolói zónákkal kapcsolatos tudnivalókat.

A budapesti atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Németh Balázs az esemény elején elmondta, hogy a kedden az Erzsébet térre szállított visszaszámláló-tábla átkerült a Nemzeti Atlétikai Központból, hiszen ezentúl ez is az atlétikai vb egyik központi helye lesz.

Itt is felépítenek ugyanis egy szurkolói zónát, amelyeken az atlétikához kötődő szórakoztató programokat ingyenesen lehet majd kipróbálni augusztus 15-étől kezdődően. Hasonlóan a Nemzeti Atlétikai Központban is lesz külön szurkolói zóna a stadionparkban, ahová a vb-re váltott belépőjeggyel lehet bemenni.