Az Action for Democracy 2022-es beszámolója köszönőviszonyban sincs az igazsággal1Videó© origo.hu

Az Action for Democracy 2022-es beszámolója köszönőviszonyban sincs az igazsággal

, 5 hír, 0 oldalnézet

Hazugságoktól, csúsztatásoktól és fontos tények elhallgatásától hemzseg az Action for Democracy (AD) nevű, Korányi Dávid által vezetett szervezet 2022-es, éves beszámolója, amelyben a tevékenységükről adnak számot. A június végén nyilvánossá vált dokumentumban mindez alaposan be van csomagolva olyan szép szavakkal, mint az „emberi jogok", a „demokrácia védelme" és a „globális stabilitás".

A Magyar Nemzet emlékeztet: az AD civil szervezeteken keresztül finanszírozta a hazai baloldal országgyűlési választási kampányát több mint négymilliárd forint értékben. A portál szerint bár az Action for Democracy éves jelentésében azt szeretné elhitetni, hogy az általuk négy „csatatérállamnak" nevezett országban (Magyarország, Ukrajna, Brazília, Olaszország) próbálták segíteni a „demokratikus politikai erőket", a költések teljesen mást mutatnak.

A források kis híján nyolcvan százaléka hazánkba érkezett, kilenc százalékát a működési költségek emésztették fel, a maradék 11 százalékon pedig három ország osztozott.