Az Egyesült Arab Emírségben vendégszerepel a Magyar Állami Operaház2Fénykép© hirado.hu

Az Egyesült Arab Emírségben vendégszerepel a Magyar Állami Operaház

, 5 hír, oldalnézet

A Magyar Nemzeti Balett szeptember 8. és 10. között öt alkalommal adja elő Rudi van Dantzig és Toer van Schayk koreográfiájával Csajkovszkij A hattyúk tava című klasszikus balettjét. A főbb szerepeket Melnyik Tatyjana és Yakovleva Maria (Odette/Odile), Timofeev Dmitry és Scrivener Louis (Siegfried), valamint Radziush Mikalai és Kekalo Jurij (Rothbart) alakítják. Közreműködnek a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei, a Magyar Állami Operaház Zenekarát a debütáns Hontvári Gábor vezényli majd.

Szeptember 12-én és 13-án Puccini Pillangókisasszony című operája, Kerényi Miklós Gábor 2000-es rendezésében lesz látható Dubajban, a főbb szerepeket Létay Kiss Gabriella és Kriszta Kinga (Cso-cso-szán), László Boldizsár (Pinkerton), Gál Erika (Szuzuki) és Haja Zsolt (Sharpless) alakítják, a zenekart és az énekkart Kovács János dirigálja.

Az tájékoztató szerint 244 munkatárs utazik az Egyesült Arab Emírségekbe, köztük 9 énekes szólista, 2 karmester, 66 zenekari, 23 énekkari és 69 balettművész, 10 balettnövendék, 14 statiszta és 24 színpadi műszaki és háttérmunkatárs.