Azbej Tristan: Ausztria példaértékűnek tartja a Hungary Helps program eddig elért eredményeit2Fénykép© hirado.hu

Azbej Tristan: Ausztria példaértékűnek tartja a Hungary Helps program eddig elért eredményeit

, 5 hír, 0 oldalnézet

mindkét fél úgy látja, hogy a világban folyó keresztényüldözések tényét főleg a nyugati világban igyekeznek elhallgatni.

Egyetértettek abban is, hogy az antiszemitizmus és az iszlamofóbia elleni küzdelem fontosságán túlmenően az üldözött keresztények is megérdemelnék a nemzetközi közösségtől az emberi jogaik védelmét és az életben maradásukhoz szükséges humanitárius segélyeket. Ezért megegyeztek abban, hogy az Európai Unión belül erősíteni kívánják a vallásszabadság védelmét és a vallásüldözés elleni fellépést, valamint a világon üldözött keresztények számával kapcsolatos információcserét.

Megállapodás született arról, hogy Ausztria és Magyarország együtt fogja feltérképezni a konkrét segítségnyújtás további lehetőségeit, hiszen a Hungary Helps program már eddig is együttműködött a Missio Austria keresztény karitatív szervezettel a szíriai Aleppóban élő keresztények segélyezésében, és ennek kapcsán egyetértés alakult ki arról, hogy azt az eddiginél magasabb, kormányzati szintre lehet majd emelni.