Balog Zoltán személyesen találkozott Kónya Endrével, mielőtt kijárta neki az elnöki kegyelmet Novák Katalinnál2Fénykép© alfahir.hu

Balog Zoltán személyesen találkozott Kónya Endrével, mielőtt kijárta neki az elnöki kegyelmet Novák Katalinnál

, 4 hír, oldalnézet

Canossát jár egyházkerületében a kegyelembotrányt magyarázó Balog Zoltán – számolt be a hvg360. A lap hozzátette: hogy az egykori fideszes miniszter a múlt héten zárt körben több megbeszélést is tartott református lelkészekkel. Balog a kegyelembotrány miatt zsinati elnökként megbukott, de hetekig próbáld kibújni a felelősség alól, és Novák Katalinra tolt mindent. Püspöki címéről viszont nem mondott le, és azon dolgozik, hogy továbbra se kelljen.

Balog Zoltán mentegeti magát, továbbra sem akar lemondani református püspöki címéről. Közben védence, a pedofilsegítő K. Endre ismét hamis vallomásra akar rávenni egy bántalmazott fiút.

Március 7-én a Vértesaljai Református Egyházmegye gárdonyi, rendkívüli egyházmegyei közgyűlésen, március 9-én pedig a budapesti Ráday utcában is meghallgatták a lelkészek Balog Zoltánt, a Fidesz miniszteréből lett református püspököt, aki a Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügy-miniszter bukását okozó pedofilbotrány harmadik főszereplőjeként rontja egyháza hírnevét.