Bázisállomásai napelemes energiaellátását teszteli a CETIN© kemma.hu

Bázisállomásai napelemes energiaellátását teszteli a CETIN

, 4 hír, 3 oldalnézet

Magyarország egyik legnagyobb, független integrált telekommunikációs infrastruktúra szolgáltató vállalata mintegy 4000 telephelyen több mint 3900 bázisállomást üzemeltet. A cég most azt vizsgálja meg, hogy ezek áramigényét milyen hatékonysággal és mértékben biztosíthatja napelem.

„A CETIN elkötelezett a modern, hatékony és kiemelkedően magas rendelkezésre állású technológiák mellett, ezzel is támogatva környezetünk védelmét – mondta Ötvös Tamás, a CETIN Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke, a CETIN Csoport regionális technológiai vezetője (CTO). – Célunk, hogy hosszú távon is fenntartható megoldásokat találjunk a mobil távközlési hálózati infrastruktúrák energiahatékonyságára. Ezért nagy várakozással kezdtük meg a napelemes rendszerek üzemi tesztelését három magyarországi bázisállomásunkon.”

„Minden ágazat valamennyi szereplője számára komoly kihívást jelent, hogy minél hatékonyabban használják fel a lehetőség szerint tiszta forrásból származó energiát. A távközlési szolgáltatások iránti igény folyamatosan nő, ez a bővülés csak akkor lehet fenntartható, ha jó megoldásokat találunk a megújulók egyre nagyobb arányú hasznosítására.