Beleszállt az MNB Parragh Lászlóba, de nem reagáltak a fő kritikára4Fénykép© portfolio.hu

Beleszállt az MNB Parragh Lászlóba, de nem reagáltak a fő kritikára

, 6 hír, oldalnézet

Hétfőn, fennállásának 55 éves évfordulóján nagysikerű konferenciát rendezett a Világgazdaság. Az eseményen a szakma számos fontos szereplője felszólalt, köztük a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László is, aki előadásában keményen odaszúrt a Magyar Nemzeti Banknak.

Az MKIK első embere szerdán, az Indexnek adott interjújában még erősebb állításokat fogalmazott meg a jegybankkal kapcsolatban. Az MNB szerdai, lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta, hogy sajnálattal veszi tudomásul, hogy Parragh László immáron sokadik éve támadja a jegybank politikáját, ráadásul ezt a kellő szakmai tudás hiányában és minden előzetes tájékozódás mellőzésével teszi.

A jegybaki kommüniké szerint az MKIK elnöke már több alkalommal tett felelőtlen, szakmailag hibás kijelentéseket a magyar gazdaság jelenéről és az MNB tevékenységéről. Szerintük azonban ezek a nyilatkozatok mindössze arra voltak jók, hogy növeljék a piaci bizonytalanságot és félretájékoztassák az embereket. Parragh László "legújabb kijelentései ismét hemzsegnek a tárgyi tévedésektől, egyértelműen alátámasztva hozzá nem értését" – fogalmazott a jegybanki közlemény, amely szerint a kamaraelnöknek "nemcsak a gazdasági ismeretei, hanem szövegértési képességei is gyengék".