Betiltja az Airbnb a beltéri kamerák használatát7Fénykép© origo.hu

Betiltja az Airbnb a beltéri kamerák használatát

, 8 hír, oldalnézet

Az Airbnb bejelentette, hogy a következő hónap végétől globálisan betiltja a térfigyelő kamerák használatát a bérlemények belső tereiben. A döntés célja a vendégek magánéletének védelme és a biztonsági kamerákra vonatkozó irányelvek egyszerűsítése. A cég felhívta a figyelmet arra, hogy ez a lépés a lakások kis részét érinti csak, mivel a többségük nem rendelkezik biztonsági kamerával.

A változtatások előzményeként az Airbnb felhasználói korábban aggodalmaikat fejezték ki az otthonokon belüli térfigyelő kamerák miatt. A cég közleménye szerint ezeket a frissítéseket szoros együttműködésben dolgozták ki vendégekkel, házigazdákkal és adatvédelmi szakértőkkel.

A jelenlegi irányelvek szerint még engedélyezett volt biztonsági kamerák használata az ingatlanok közös helyiségeiben, feltéve, ha ezek helye egyértelműen szerepelt az ingatlan hirdetésében. Az új szabályok értelmében már kültéri kamerák sem helyezhetők el úgy, hogy azok az ingatlan belső terét figyeljék meg. A hálószobákban és fürdőszobákban történő megfigyelést már korábban is tiltották.