Budapesten lép fel Lenny Kravitz5Fénykép© hirado.hu

Budapesten lép fel Lenny Kravitz

, 7 hír, 0 oldalnézet

Az 59 éves, négyszeres Grammy-díjas zenész, énekes Blue Electric Light című turnéja keretében érkezik Magyarországra – közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.

Jövő márciusban megjelentetni tervezett tizenkettedik stúdióalbumát, a Blue Electric Lightot a Bahamákon található stúdiójában írta és rögzítette. A közlemény kiemeli: Kravitz új lemeze szenvedélyes dalok gyűjteménye, az anyagon az előadó szerzői, produceri és multiinstrumentalista tehetsége is rezonál. A legtöbb hangszeren ő játszott, régi gitárosa, Craig Ross társaságában.

Az apai ágon orosz zsidó, anyai ágon bahamai-afroamerikai származású Lenny Kravitz eddigi több mint három évtizedes pályafutása során átlépte a zenei műfajokat, vegyítette a hangzásokat és a stílusokat. Rockzenéjében a hatvanas-hetvenes évek soul és funk hatásai dominálnak, mind a négy eddigi Grammy-díját a legjobb férfi rockénekes kategóriában nyerte, ráadásul egyhuzamban, 1999 és 2002 között, amivel rekordot állított fel. A négy győztes dal a Fly Away, az American Woman, az Again és a Gig In volt.