CIA-beismerés, az Egyesült Államok célja Orbán Viktor megbuktatása volt2Fénykép© kemma.hu

CIA-beismerés, az Egyesült Államok célja Orbán Viktor megbuktatása volt

, 5 hír, 0 oldalnézet

Orbán Viktor nem tipikus jelenség az Európai Unióban, mert vallásos, konzervatív és mert nem akarta megnyitni Magyarország határait az illegális bevándorlók áradata előtt – fogalmazott Larry C. Johnson egykori CIA-elemző a Judging Freedom internetes műsorban. Szerinte ezért az USA és több európai ország komoly erőfeszítéseket tettek azért, hogy megszabaduljanak tőle.

Érdekes, hogy bár 2016-ban az amerikaiak mélyen felháborodtak azon, hogy az oroszok állítólagosan beavatkoztak az USA elnökválasztási kampányába, ám 2022-ben mi közvetlenül avatkoztunk be a magyar választásokba, amit egyébként ismételten megnyert Orbán Viktor – jelentette ki. Arra a kérdésre, hogy Orbán megállításának céljából avatkoztak-e be, Larry C.

Johnson úgy reagált, igen, azért, hogy vereséget szenvedjen, amit egyebek mellett Orbán ellenfeleinek a pénzelésével igyekezett elérni Amerika. Azon felvetésre pedig, hogy ezek szerint a CIA képes érdemben befolyásolni külföldi országok választásainak az eredményét, közölte: ráadásul nem is a titkosszolgálat avatkozott be, hanem az amerikai külügyminisztérium.