Címlapsztori: Sepp Kuss – a segítő, aki csúcsra ért Spanyolországba© nemzetisport.hu

Címlapsztori: Sepp Kuss – a segítő, aki csúcsra ért Spanyolországba

, 5 hír, 0 oldalnézet

A profi sport rideg, sőt kegyetlen, csak az üzletről, az érdekekről, a pénzről szól. Hányszor megfogalmaztuk már ezt a tételt, még ha nem is pontosan ezekkel a szavakkal! S voltaképpen ez így igaz. Éppen ezért szívet melengető, amikor a lélek is megmutatkozik a sportteljesítmények mögött, hát még ha a lelki az anyagi tényező elé kívánkozik. Erre láthattunk szép példát a vasárnap véget ért spanyol körversenyen, a Vueltán. Napjaink legerősebb, sőt nyugodtan fogalmazhatunk így, egyeduralkodó csapata, a Jumbo-Visma úgy tűnt, különös háziversenyként tekintett a spanyol körre.

A Giro d’Italiát és a Tour de France-ot elosztotta egymás között a holland csapat két sztárja, Primoz Roglic és Jonas Vingegaard; előbbit a szlovén, utóbbit a dán bringás nyerte meg. A Vueltán aztán mindketten elindultak. Mintha dűlőre akarták volna vinni, hogy melyikük is a jobb. A viadal így is kezdődött.

Miután a legnagyobb vetélytársat, a címvédő Remco Evenepoelt levadászták a jumbósok, hozzáfoghattak, hogy eldöntsék egymás között a versenyt. Igen ám, de ha nem is teljesen váratlanul, mégis kisebb meglepetésre nem Vingegaard és nem is Roglic állt az élre, hanem Sepp Kuss.