Csak decemberben fogad újra betegeket a János kórház pszichiátriája4Fénykép© economx.hu

Csak decemberben fogad újra betegeket a János kórház pszichiátriája

, 7 hír, 0 oldalnézet

Még október közepén derült ki, hogy a Szent János Kórház négy osztályán is fűtési gondok vannak, a belgyógyászaton például voltak orvosok, akik kabátban dolgoztak, de ilyen osztály volt a pszichiátriai is. November elején arról lehetett olvasni, hogy utóbbi kivételével mindenhol sikerült rendbehozni a fűtést, de a pszichiátrián továbbra sem fogadnak betegeket – számol be róla a hvg.

A lap kérdésére a kórház azt írta, a fűtéssel összefüggő hibák javítása folyamatban van, a pszichiátriai fekvőbeteg felvételt „a betegérdekeket szem előtt tartva” átmenetileg lemondták, új betegek felvétele pedig „csak a fűtési rendszer teljes helyreállítását követően lehetséges, amire reményeink szerint december első felében sor kerülhet”.

A kórház pszichiátriáján kezelt betegek egy részét hazaküldték, és csak azokban a kórtermekben maradhattak ellátásra szorulók, ahol a radiátorok cseréje és a fűtés javítása már megtörtént. A kórház kommunikációs vezetője, Sebők-Tóth Kata is megerősítette a hírt a hvg.hu-nak. Azt írta, hogy azokat a betegeket, akiknek az állapota lehetővé tette, kezelőorvosuk javaslatára hazabocsátották, egyes betegeket pedig más osztályokra helyeztek át. Az intézményben lévő minden fekvőbeteg fűtött kórteremben van elhelyezve, hangsúlyozta.