Patkány jelentek meg a Szent János kórházban5Fénykép© magyarnarancs.hu

Patkány jelentek meg a Szent János kórházban

, 8 hír, 0 oldalnézet

Mióta a sebészet és az urológia is a Kútvölgyi kórházba került át, a Szent János kórház megüresedett helyiségeiben egyre több rágcsáló bukkan fel – írja a naphíre.hu. A lap egyik olvasója szerint legutóbb a szülészet-nőgyógyászaton jelent meg egy rágcsáló, akiről még kép is készült.

Kórházunk – a hazai közintézményekre vonatkozó közegészségügyi előírásoknak megfelelően – megrendeléssel rendelkezik a rágcsálók elleni csapdák kihelyezésére és azok folyamatos megfigyelésére, pótlására, valamint fertőzöttség esetén a rágcsálók egyedi irtására. A kihelyezett csapdák esetében a visszaellenőrzés és pótlás rendszeres időközönként, garanciálisan megtörténik. 2023. július 1-től a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) vette át a kórházak műszaki üzemeltetési feladatait, így a rágcsálók és rovarok elleni védekezés biztosítását is.

Azt is elárulták, hogy ebben az esetben azonnal értesítették a KEF-et, a szolgáltató pedig „a helyszíni szemle után megtette a szükséges intézkedéseket”.