Csütörtöki friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk4Fénykép© infostart.hu

Csütörtöki friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

, 6 hír, 3 oldalnézet

Az I. kerületi polgármester, V. Naszályi Márta állításával szemben semmilyen megállapodás nem született még a Déli pályaudvar területéről, így a MÁV Zrt. nem döntött, sőt nem is egyeztetett semmilyen terület értékesítéséről - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága. A társaság az önkormányzati vezető azon szerdai nyilatkozatára reagált, amely szerint hamarosan megkezdődhet a Déli pályaudvar felhagyott ipari területének megújítása, a területen várhatóan rekreációs park lesz.

A politikus a Fővárosi Közgyűlés ülésén azt mondta: a Déli pályaudvar területének a MÁV mellett a Budavári Önkormányzat is tulajdonosa, a MÁV azonban szeretné felújítani az épületet, ehhez pedig egyszerűbb, ha az egész területnek egy tulajdonosa van, így a MÁV kezdeményezte a tulajdonosi viszonyok rendezését. Hozzátette: a MÁV a Mészáros utcával szomszédos 8 ezer négyzetméteres területet ajánlotta fel, ennek felét csereként, felét kedvezményes áron megvételre.

Emlékeztettek: a terület ingatlan-nyilvántartási helyzete zavaros, ennek rendezése érdekében hosszú évek óta folynak egyeztetések a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, a vasúttársaság és a fővárosi, valamint az I. kerületi önkormányzat között.

Bízom benne, hogy hamarosan elkezdődhet a munka
V. Naszályi Márta,
Eldőlt a Déli pályaudvar ipari területének sorsa