Davis Kupa: vereséggel kezdtek a magyarok16Fénykép© kisalfold.hu

Davis Kupa: vereséggel kezdtek a magyarok

, 37 hír, oldalnézet

„Fucsovics Marci és Balázs Attila személyében két domináns játékosunk van, akik a világon bárkivel fel tudják venni a harcot” – nyilatkozta az MTI-nek pénteken a DK-csapat korábbi oszlopos tagja, majd rátért a több mint százéves kupasorozat tavalyi reformjára: „A Davis Kupában sok minden megváltozott azóta, hogy én utoljára játszottam benne 1996-ban. Nem tudom, hogy ez a mostani lebonyolítási rend jó-e, mindenesetre mi most itt vagyunk, játszhatunk a madridi döntőbe jutásért, és csak ez a fontos.”

A 47 esztendős ex-játékos – aki 95. is volt a világranglistán – azt mondta, a válogatottban eltöltött hét évből legszívesebben az angolok, az argentinok és az ausztrálok elleni párharcra emlékszik vissza. Utóbbi történelmi csata volt a Margitszigeten 1995-ben, mert azzal a 3-2-es sikerrel jutottak fel a magyarok a világcsoportba.

„Az volt a cél, hogy Attila a top 100 közelébe jutva fenn legyen a Grand Slam-főtáblákon. A Távol-Keleten és Dél-Amerikában is sikerült elkapni a fonalat és feljönni a 76. helyre, aminek borzasztóan örülök.