Eb 2024: Minimális célnak a továbbjutást kell kitűzni – Csányi Sánd3Fénykép© hirado.hu

Eb 2024: Minimális célnak a továbbjutást kell kitűzni – Csányi Sánd

, 4 hír, 0 oldalnézet

„Az a legfontosabb, hogy itt vagyunk és egyenes ágon kijutottunk, mert a korábbi Eb-selejtezőkön vigaszágon, pótselejtezőkön harcoltuk ki a részvételt. Így több idő van felkészülni. A sorsolás az olyan, hogy lehetett volna jobb és rosszabb is. Én bízom benne, hogy a szakemberek meg fogják oldani a feladatot, hogy továbbjussunk a csoportból” – fogalmazott a helyszínen, Hamburgban a sportvezető az M4 Sportnak.

Az MLSZ-elnök elárulta: az egyik „nagy” válogatott szövetségi kapitánya azt mondta neki, a magyar együttes abba a helyzetbe került, hogy jobban kell félni tőle, mint neki az ellenfelektől.

„Ezzel arra utalt, hogy sok meglepetést okoztunk az elmúlt években. Remélem, ez a pozitív sorozat folytatódik az Eb-n is. Valóban úgy tűnik, hogy stabil bázisra épül a válogatott, jó szakvezetéssel. A szövetség minden lehetőséget biztosít, hogy alaposan és jól felkészüljön a csapat – mondta Csányi, aki a célkitűzést illetően egyértelmű iránymutatást adott: – A selejtezők előtt és alatt azt mondtam, az már alapkövetelmény, hogy kijussunk. Ezt elértük. Most azt kell minimális célnak kitűzni, hogy továbbjussunk a csoportból, aztán meglátjuk.”