Egy hétig még biztosan letartóztatásban marad Portik Tamás fia3Fénykép© nepszava.hu

Egy hétig még biztosan letartóztatásban marad Portik Tamás fia

, 6 hír, oldalnézet

Másodfokon helybenhagyta a Budai Központi Kerületi Bíróság február 1-jén meghozott döntését, a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön Portik Tamás fiának letartóztatásáról – derült ki az MTI híréből. A fiatal férfi, aki a Fenyő-gyilkosság büntetőperének ítélet előtti egyik utolsó tárgyalási napján leöntötte kávéval Póta Péter bírót.

Az ügyében eljáró bíróság határozatáig, de legfeljebb március 1-ig marad letartóztatásban.

A férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Központi Nyomozó Főügyészség indított eljárást. Mint arról lapunk is beszámolt, január 31-én rendőrök vezették el a másodrendű vádlott Portik Tamás fiát a Fővárosi Törvényszék épületéből. A tanácselnök éppen bement volna a tárgyalóterembe, amikor a fiatal férfi az útját állta, feszülten váltottak néhány szót, aztán Póta Péter felszólította Portik Tamás fiát, hogy álljon félre, a fiatal férfi ekkor öntött egy pohár kávét az arcába.

A Budapest Környéki Törvényszék kiemelte, a gyanú szerinti a cselekmény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, és figyelemmel az elkövetés módjára, valamint a sértett személyére, az fokozottan veszélyes a társadalomra. A február 1-jén a letartóztatásról hozott döntés kapcsán felvetődött, hogy a férfi azért önthette le az édesapja ügyében eljáró bírót, ellene később elfogultságot lehessen ellene bejelenteni, s így tovább húzni az eljárást.