Egy lépésre a vb-től a női kézilabda-válogatott6Fénykép© origo.hu

Egy lépésre a vb-től a női kézilabda-válogatott

, 9 hír, 2 oldalnézet

A magyar női kézilabda-válogatott 18 góllal nyert Ausztria vendégeként a decemberi női kézilabda-világbajnokság selejtezőjének első mérkőzésén.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány csapata ötletes, jó támadójátékkal kezdte a meccset, így az osztrákok edzőjének 11 perc után, négygólos hátrányban időt kellett kérnie. A játékmegszakítás után sem változott sokat a mérkőzés képe: az esélyesebb magyarok játszottak fölényben, a keret legfiatalabb tagja, a 19 éves Márton Gréta megszerezte első felnőtt válogatottbeli gólját, míg Klujber Katrin kétszer is üres kapura volt eredményes (7-16). A szünetben 11 gól volt a különbség a jól védekező és abból könnyű gólokat elérő magyar csapat javára.

A második félidőben is eredményesen kézilabdázott Rasmussen csapata, a 43. perc legvégén Szabó Laura a 30. magyar találatot szerezte. A játékrész második felében a csereként beállt Janurik Kinga több látványos védést is bemutatott, tovább nőtt a magyar előny (20-36), amely a találkozó végére 18 gólra hízott, így a magyar csapat nyugodtan készülhet a szerdai, 18 órakor kezdődő zalaegerszegi visszavágóra.