Egy pohár kávét öntött a bíró arcába Portik Tamás fia a Fenyő-ügy tárgyalásán, rendőrök vitték el16Fénykép© blikk.hu

Egy pohár kávét öntött a bíró arcába Portik Tamás fia a Fenyő-ügy tárgyalásán, rendőrök vitték el

, 21 hír, 5 oldalnézet

Az évtizedekkel ezelőtti, nagy port kavart Fenyő-gyilkosság tárgyalásának kezdete előtt Portik Tamás fia útját állta Póta Péter tanácselnöknek, amikor az megérkezett a tárgyalóteremhez a Fővárosi Törvényszéken. Szóváltásba keveredtek, a tanácselnök figyelmeztette a férfit, hogy menjen az útjából, ezután öntötte Portik fia a kávét a bíró arcába.

Egy újságíró közbelépett, nem sokkal később megérkezett a Fővárosi Törvényszék biztonsági szolgálata a helyszínre, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai kezdték meg az adatrögzítést. Az Index azt írja, végül több rendőr kísérte Portik fiát az illetékes kapitányságra, tanúként pedig Portik volt anyósát is elvitték. Mindketten együttműködtek a rendőrökkel, a férfi kihallgatását az ügyészség intézi majd.

A tárgyalóteremben pedig Portik Tamás ismét kifogást emelt a védője ellen. Szerinte Vincze Tamás ügyvéd és közte komoly érdekellentét van (Vincze hónapok óta képviseli Portikot). Póta Péter tanácselnök arról beszélt, hogy Portik fia is apja védőjét kifogásolta, amikor arcon öntötte a hideg kávéval, amiből a szemébe is ment.

Akit én feljelentek, az mind elkezd ellenem dolgozni
Petőfi Sándor,
Rendőrök védőgyűrűjében érkezett a bíró a Fenyő-gyilkosság tárgyalásra