Elillanóban a forint lendülete2Fénykép© portfolio.hu

Elillanóban a forint lendülete

, 5 hír, 0 oldalnézet

Az újévet jól kezdte a forint, amelyben valószínűleg az év eleji portfólió-allokációk, a hirtelen lezavart sikeres, de nem olcsó dollárkötvény-kibocsátás, az első EU-pénzek megérkezése, az eddig óvatos kamatvágások stabilizáló szerepe, és a brutálisan nagy külkereskedelmi mérlegtöbblet üzenete mind szerepet játszhatott. Emiatt az euróval szemben tegnapra átmenetileg 378,5 körülig erősödött a forint, majd kicsit visszagyengült 379-ig, és ezzel háromhetes csúcsot tesztelt.

Nem véletlen, hogy elsőre a 378,5 körüli zónában elakadt a forint lendülete, mert a fenti támasz szint mellett itt húzódik egy több hónapos emelkedő trendvonal is, ami egyelőre visszafogja a további erősödéstől. Ha ezen lefelé átjutna az EURHUF, akkor további tér nyílna meg a forinterősödés felé, így első körben a 375,6-os, majd a 372,8-as, aztán a nyár közepi 367,7-es szint kerülhetne a befektetők célkeresztjébe.

Ma délután kiemelten fontos amerikai makroadatok érkeznek fél 3-kor (átfogó amerikai munkaerőpiaci jelentés, a nem-mezőgazdasági új munkahelyek számának alakulása), így ezek komolyabb mozgást is hozhatnak a dollár árfolyamán keresztül a feltörekvő piaci devizáknál is, ha a Fed várható kamatcsökkentési pályáját érdemben befolyásolják az adatok.