Elkezdődtek a Friss Kakas animációs filmnapok2Fénykép© index.hu

Elkezdődtek a Friss Kakas animációs filmnapok

, 5 hír, 0 oldalnézet

Pénteken kezdődnek a Friss Kakas animációs filmnapok, a MOME Anim és a Friss Hús közös rendezvénye a budapesti Toldi Moziban. A vasárnapig tartó filmnapokon a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) 2020-ban és 2021-ben készült diploma- és vizsgafilmjeinek vetítése mellett szakmai programokon is részt vehet a közönség.

A valóság és a pixelek – Animációk a társadalmi felelősségvállalásról című programban a MOME Anim, a Nem Adom Fel Alapítvány, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Száz Szikra Kulturális Egyesület együttműködésében készült alkotásokat vetítik, majd a filmekről, a társadalmi felelősségvállalás és az animáció kapcsolatáról rendeznek beszélgetést. A filmes karrier beindításáról szóló Ugródeszka című pódiumbeszélgetésen pedig Deák Dániel, a Friss Hús fesztiváligazgatója hazai alkotókkal beszélget, akik sikeresen szerepeltek a legrangosabb nemzetközi animációs fórumokon.

Uri Kranot dán rendező a VR-technológia lehetőségeiről és a VR-dokumentarizmusról tart előadást szombaton, másnap pedig a Toldi Mozi előterében 20 perces egyéni utazásra indulhatnak az érdeklődők a virtuális valóságba. A VR-élményre a helyszínen, a szombati mesterkurzus után lehet jelentkezni.