Emelkednek az európai tőzsdék2Fénykép© portfolio.hu

Emelkednek az európai tőzsdék

, 6 hír, 0 oldalnézet

Emelkednek az európai tőzsdék 2019.05.21 10:22Eséssel zárták a hét első napját a tengerentúli tőzsdék, miután a Huawei kereskedelmi feketelistára kerülése után a Google tegnap közölte, hogy felfüggeszti több együttműködését a Huawei-jel, mindemellett az amerikai chipgyártók közül az Intel, a Qualcomm, a Xilinx és a Broadcom sem fogja alkatrészekkel és szoftverekkel ellátni a kínai céget.

A Huawei elleni szankciók, és a kereskedelmi háborús aggodalmak határozták meg a hangulatot az amerikai részvénypiacokon, a tengerentúli tőzsdék a technológiai szektor alulteljesítése mellet eséssel fejezték be a hét első napját, a Nasdaq 1,5 százalékos esése mellett az S&P500 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a Dow 0,3 százalékot esett.

Ázsiában nem volt egyértelmű az irány a hét második napján, bár a hangulatot kismértékben javította, hogy az amerikai kereskedelmi minisztérium 90 napra felfüggesztette a Huawei ellen hozott korlátozó intézkedések hatályba lépését. A Nikkei 0,1 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji részvényindex 1,2 százalékot emelkedett.