Este és hétvégén nem lehet szülni a jászberényi kórházban6Fénykép© 168.hu

Este és hétvégén nem lehet szülni a jászberényi kórházban

, 7 hír, 0 oldalnézet

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház július 20-án értesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központot arról, hogy a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán az ott történt „személyi változások miatt” július 24-től szeptember 1-ig csak hétköznapokon és csak 8-16 óra között tud ellátást nyújtani. Emiatt a szülészet sem tud ezen az időponton kívül működni.

Így tehát szeptember elsejéig nem lehet szülni délután 16 és reggel 8 óra között, illetve hétvégén a jászberényi kórházban, és ekkor a gyermekosztály sem fogad betegeket. A városban és a környéken élők az ügyeleti időben Szolnokon, Cegléden, Kistarcsán vagy Hatvanban kapnak ellátást – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) határozatában. Az ellátási rend ideiglenes átalakítását az Országos Kőrházi Főigazgatóság (Okfő) is megerősítette.

Az NNK határozata szerint szeptember elsejéig 16 óra után másnap reggel 8-ig, illetve a hétvégén más kórházak látják el a betegeket. A betegek elhelyezését az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) koordinálja.