Ettől a hírtől minden oldtimer-rajongónak megdobban a szíve5Fénykép© hirado.hu

Ettől a hírtől minden oldtimer-rajongónak megdobban a szíve

, 5 hír, 0 oldalnézet

Egy 1926-os gyártású, üzemképes Ford T modell került a Közlekedési Múzeum tulajdonába. A kiváló állapotú járművel már a múzeum új épületének elkészülte előtt találkozhat a közönség.

Az autóközlekedés történetének világszerte talán legismertebb legendája került a múzeum gyűjteményébe. Ráadásul abból is egy különösen izgalmas darab, egy megkímélt állapotú, a 2013-as Old Timer Show-n a szemlézett jármű kategóriában aranyérmet szerzett, üzemképes Ford T modell – olvasható a Közlekedési Múzeum tájékoztatása szerint.

„Fontos célunk, hogy a magyar közlekedés kiemelkedő értékeit megőrizzük és bemutassuk. A most gyűjteményünkbe került Ford T modell több mint kilencvenéves, kiváló állapotban van, és üzemképes. A típus magyar szempontból is nagy jelentőségű, hiszen a tervezői csapatban két neves konstruktőr, Galamb József és Farkas Jenő is dolgozott. Terveink szerint a múzeum frissen beszerzett Ford T modellje többször is megjelenik majd eseményeinken a nagyközönség előtt” – mondta Vitézy Dávid főigazgató.