Ez a hat pont hozta a legátütőbb sikert Orbán Viktor dallasi beszédében© kemma.hu

Ez a hat pont hozta a legátütőbb sikert Orbán Viktor dallasi beszédében

, 4 hír, oldalnézet

"Orbán Viktor CPAC-en aratott vitathatatlan sikerével bekövetkezett az, amitől rettegett a teljes nemzetközi baloldal: az amerikai közönség képes volt azonosulni a magyar gondolatokkal, és éljenezve fogadta a magyar keresztény-konzervatív kormányzati modellt" - írja kedd délelőtti Facebook-bejegyzésében Orbán Balázs.

A miniszterelnök politikai tanácsadója posztjában az amerikai Newsweek cikkére hívta fel a figyelmet, amely azonosította a magyar miniszterelnök beszédében azt a hat pontot, amely a legátütőbb sikert érte el az amerikai hallgatóság körében. Ezek a következők:

"Orbán Viktornak olyan közönséghez kellett szólnia, akik nem ismerik Magyarországot. Mégis sikerült közös alapot teremtenie azon értékek mentén, amelyeket a magyar kormány képvisel: a családok támogatása, a munkaalapú társadalom, a nemzeti szuverenitás megerősítése, a hagyományos értékek védelmére épülő politika, a válság elleni küzdelem, a mielőbbi béke sürgetése és az illegális migráció elutasítása" - értékelt bejegyzésében Orbán Balázs.