Fél év alatt 165 milliárdos adózás előtti eredményt ért el Mészáros szuperbankja3Fénykép© napi.hu

Fél év alatt 165 milliárdos adózás előtti eredményt ért el Mészáros szuperbankja

, 8 hír, 0 oldalnézet

Közzétette a 2023. első féléves pénzügyi időszakról szóló tőzsdei jelentését az MBH Bank Nyrt. A társaság az év első hat hónapját kiemelkedő eredményekkel zárta, annak ellenére, hogy a fúziós folyamat okozta többletterhelés, valamint a volatilis makrogazdasági és piaci környezet együttesen hatott a bankra.

Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója a féléves eredmények kapcsán elmondta: „Egy több éves fúziós folyamat áll mögöttünk, amelynek első pozitív hatásai már az üzleti teljesítményünkben is megmutatkoznak. Ügyfeleink bizalmának és erős tőkehelyzetünknek köszönhetően biztos lábakon állunk, ami hozzásegít bennünket a további növekedéshez és ügyfeleink lehető legjobb kiszolgálásához."

Az első fél év során tovább erősödött az MBH Bank jövedelmezősége. A korrigált adózás előtti eredmény 165,5 milliárd forintot ért el, ami 60,7 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához képest. A bank adózás utáni eredménye 142,1 milliárd forint, ez 50,2 százalékos növekedés éves összevetésben.