Nemzetközi piacra lép Mészáros Lőrinc agrárcége4Fénykép© vg.hu

Nemzetközi piacra lép Mészáros Lőrinc agrárcége

, 8 hír, oldalnézet

A növénytermesztéssel, állattartással, élelmiszeripari- és gyümölcsfeldolgozással, borászattal foglalkozó Talentis Agro Zrt. egy 100%-ig magyar tulajdonú mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatcsoport, melynek portfólióját számos nagymúltú, történelmi hagyományokra is építő agrárvállalat alkotja. A holding tevékenysége során megőrzi és alkalmazza a hazai tradicionális tenyésztési és termelési tapasztalatokat, melyeket korszerű technológiákkal és innovatív megoldásokkal ötvöz az optimális termelési folyamatok kialakítása érdekében - ismerteti a Mészáros Csoport közleményében.

A nemzetközi terjeszkedésre koncentrálva Mészáros Lőrinc és a tulajdonát képező Talentis Agro Zrt., valamint az MKB Magántőkealap együttesen 100%-os tulajdonrészt szereznek a tranzakció által a Rabo d.o.o. vállalatban.

A közlemény szerint a magyar határtól kevesebb mint 25 km-re, a Baranja Régió szívében található Kneževi Vinogradi (Hercegszőlős) ad otthont a Rabo d.o.o. vállalat és korszerű, magas intenzitású gyümölcsöseinek, amelyek évente több mint 8000 tonna almát és nektarint termelnek.