Felfüggesztették a szocialista politikus mentelmi jogát, súlyos korrupciós bűncselekménnyel vádolják7Fénykép© origo.hu

Felfüggesztették a szocialista politikus mentelmi jogát, súlyos korrupciós bűncselekménnyel vádolják

, 10 hír, 0 oldalnézet

Szerda délelőtt felfüggesztette az Országgyűlés Molnár Zsolt MSZP-s képviselő mentelmi jogát. A szocialista politikust az ügyészség a zuglói korrupciós botrányban szeretné kihallgatni, mivel a gyanú szerint több tízmillió forintnyi kenőpénzt fogadott el egy parkolási cég képviselőjétől – írta meg a Mandiner.

A portál jelezte, hogy az ügynek már több szocialista gyanúsítottja van, köztük Baja Ferenc volt miniszter, Horváth Csaba, Zugló polgármestere és Tóth Csaba, a zuglói szocialisták erős embere. Egy vallomás szerint az ellenzéki politikusok összesen háromszázmillió forint vesztegetési pénzhez jutottak hozzá.

A zuglói ügyben azután kezdtek nyomozni, hogy Fuzik Zsolt, a helyi parkolási cég egyik befolyásos munkatársa – egy alku keretében –  az ügyészségi nyomozók előtt részletesen beszámolt arról, hogy ki, mikor, milyen összegű korrupciós pénzt kapott a SIS Parking Kft. profitjából. A férfi vállalta a hazugságvizsgálatot is. A korrupciós botrányban 2022 februárjában történtek az első gyanúsítások: többek között Horváth Csabát, Zugló polgármesterét is kihallgatták a nyomozó ügyészek. Nem sokkal később a zuglói MSZP elnökéből, Tóth Csabából is gyanúsított lett.