Fidesz-árvának tartja magát a kegyelmi botrányt kirobbantó ügyvéd© blikk.hu

Fidesz-árvának tartja magát a kegyelmi botrányt kirobbantó ügyvéd

, 4 hír, 12 oldalnézet

„Miután tegnap tisztáztam a „hogyant", térjünk át a „miértre”, vagyis annak kifejtésére, miért lettem a NER kritikusa, ellenzékének tagja, és milyen okokból kifolyólag alakultak ki bennem azok az érzések, melyek arra sarkalltak, hogy a botrányos kegyelmi döntésre felhívjam a független sajtó figyelmét. Mielőtt azonban ezt megtenném, szeretnék röviden bemutatkozni a közvélemény és az utókor számára” – kezdi bejegyzését a Vidéki prókátor nevű jogász a Facebookon.

A bejegyzés szerzője Fidesz-árvának nevezi magát, amelyet azzal támaszt alá, hogy – mint írja – az a rossz híre van a fideszes nagyurak számára, hogy ezt a kegyelmi botrányt egy egykori Fidesz-tag robbantotta ki, „aki előbb volt jobboldali és konzervatív, mint Orbán Viktor, Kövér László, Deutsch Tamás, vagy Rogán Antal, és talán előbb lett a Fidesz tagja, mint Novák Katalin”.

Az ügyvéd a posztjában bepillantást magánéletébe, politikai gondolkodásmódjába, melyekről azt írja

egyik ágon örmény eredetű erdélyi nemesek, a másik ágon pedig német és magyar ajkú felvidéki polgárok. Büszke vagyok arra, hogy egyik ősöm egyik vármegyénk alispánja, táblabírája és a reformkorban – Széchenyi, Kossuth, Eötvös és Deák párthíveként - reformpárti országgyűlési követe volt. Egy másik ősöm főhadnagyként vett részt az 1848-49-es szabadságharcban, ami után kivégezték.