FIFA: a szurkolók 55 százaléka gyakrabban rendezne vb-t2Fénykép© nemzetisport.hu

FIFA: a szurkolók 55 százaléka gyakrabban rendezne vb-t

, 10 hír, 0 oldalnézet

A FIFA csütörtökön tette közzé közvélemény-kutatását, melyben hat kontinentális tagszervezet 23 országából összesen 15 ezer, futball iránt érdeklődő személy vett részt. Az online kutatás alapján a megkérdezettek 45 százaléka támogatja a mostani lebonyolítási rendet, míg 55 százalék ennél gyakrabban – évente, illetve két- vagy háromévente – szeretne vb-t látni.

A többség ugyanakkor mind az öt vizsgált korcsoportban a négyévenkénti rendezésre szavazott. A 18–24 éveseknél 31 százalék a kétévenkénti, 37 százalék a négyévenkénti lebonyolítást támogatja, az 55 év felettieknél pedig 58 százalék állt ki a jelenlegi metódus mellett.

A kétévenkénti vb-rendezés Gianni Infantino FIFA-elnök forradalmi terve, az erről szóló tanulmány elkészítéséhez a szervezet 211 tagjából 166 támogatását sikerült megnyernie májusban. A FIFA technikai bizottsága – a francia Arsene Wenger vezetésével – múlt héten Dohában egyeztetett a kérdésben, majd arra az álláspontra jutott, hogy 2026-tól már át lehetne térni a sűrűbb rendezésre.