Folyamatosan lövik az Azovstal üzem területét, lehetetlen az evakuálás - frissül© kemma.hu

Folyamatosan lövik az Azovstal üzem területét, lehetetlen az evakuálás - frissül

, 4 hír, 5 oldalnézet

Miután a diplomáciai konfliktus megoldódott, Ukrajnába utazik a német külügyminiszter - írja a Sky News. Ukrajna és Németország viszonya kissé feszült volt az orosz invázió óta. Németországot korábban azzal vádolták, hogy túl engedékeny volt Oroszországgal szemben. Olaf Scholz kancellár most közölte, hogy külügyminisztere hivatalos látogatásra Ukrajnába utazik. Azt egyelőre nem közölték, hogy Annalena Baerbock külügyminiszter pontosan mikor látogat Kijevbe.

Volodimir Zelenszkij beszámolt arról, hogy videókapcsolaton keresztül szólt a Varsóban tartott magas szintű adományozói konferencia résztvevőihez. A konferencián 6,5 milliárd dollár gyűlt össze Ukrajna javára. Zelenszkij jelezte: Ukrajnának egy modern Marshall-tervre lesz szüksége, amelyben a szabad világ és a nemzetközi intézmények erőteljesebben vesznek részt.

Mindenkitől támogatást vár, akinek a szabadság számít. Ezért indult el a United24 nevű globális kezdeményezés, amely a világ minden tájáról egyesíti majd az Ukrajnának segíteni vágyókat. A United24 fő célja az Ukrajnának szánt adományok növelése, mert az országnak havi 7 milliárd dollárra van szüksége az államháztartási hiány fedezésére. Az ország újjáépítésének költségeit már most 600 milliárd dollárra becsülik a szakértők.