Gődény György pártját és Vitézy Dávid egyesületét is nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Iroda3Fénykép© nepszava.hu

Gődény György pártját és Vitézy Dávid egyesületét is nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Iroda

, 5 hír, 0 oldalnézet

Újabb jelölőszervezeteket vett nyilvántartásba pénteken a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A bejelentések megfeleltek a követelményeknek, ezért az NVB nyilvántartásba vette az Európai Parlament (EP) képviselőinek választására és az önkormányzati választásra a Normális Élet Pártját és a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártját.

Mint a hvg.hu megírta, a Laposföld-díjas Gődény Györgyhöz kötődik a Normális Élet Pártja, aki elsősorban az oltástagadó nézeteivel hívta fel magára a figyelmet. A legutóbbi választáskor kiderült, hogy a párt szombathelyi képviselőjének ajánlóívein halott emberek nevei szerepelnek, a rendőrség 40 esetben állapította meg, hogy az ajánlóíveket szereplő nevek nem a név tulajdonosától származik.

A Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának elnöke Szatmáry Kristóf, fideszes országgyűlési képviselő, egykori miniszteri biztos és a gazdaságszabályozásért felelős államtitkár. A 444.hu számolt be róla, hogy a 2018-as választások alatt a párt mindössze egy jelöltet állított, aki annyit csinált, hogy visszalépett a fideszes jelölt javára.