Gulyás Gergely: Sikerül elérni az egy számjegyű inflációt7Fénykép© hirado.hu

Gulyás Gergely: Sikerül elérni az egy számjegyű inflációt

, 16 hír, oldalnézet

A kormány a szerdai ülésén foglalkozott a gazdasági helyzettel. Hosszabb ideje, különösen az orosz-ukrán háború kitörése óta kénytelenek vagyunk ezt tenni – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón, majd hozzátette: az EU által adott válaszreakciók nehezítették a helyzetet. Gulyás Gergely úgy fogalmazott: a legnagyobb ellenfelünk az infláció volt. A kormány az elmúlt egy évben a legfontosabb gazdaságpolitikai döntéseit azért hozta meg, hogy az inflációt le tudjuk törni.

Tavaly év végén azt a célt tűztük ki magunk elég, hogy idén év végére egyszámjegyű kell hogy legyen az infláció. Áttekintve a gazdasági helyzetet örömmel számolok be arról, hogy ezt a vállalást a kormány teljesíteni tudja

- jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Kifejtette: már októberben sikerült elérni a tíz százalékhoz közeli inflációs célt. A novemberi előrejelzések nyolc százalék körüli inflációt valószínűsítenek, a decemberi pedig hét százalék körül lesz. Hozzátette: ennek megfelelően értékelte a kormány az idei évet a gazdaság egésze szempontjából. Már az infláció leküzdése komoly növekedési áldozatot követelt.