Ha Gyárfás beismeri, hogy ő ölette meg Fenyőt, 12 évet kaphat5Fénykép© origo.hu

Ha Gyárfás beismeri, hogy ő ölette meg Fenyőt, 12 évet kaphat

, 8 hír, oldalnézet

Nem ismerek a magyar kriminalisztika történetében még egy olyan ismeretlenesként indult emberölési ügyet, ahol utóbb a felbujtóra annyi bizonyíték lenne, mint Gyárfás Tamás ellen a Fenyő-ügyben – ezt mondta Ibolya Tibor, a Fővárosi Főügyészség vezetője a PestiSrácok-nak.

A főügyész azt is elmondta, hogy a hatóság által tavaly decemberben lefoglalt Portik-felvételeken hallhatóak olyan mondatok, melyekből csak azt a következtetést lehet levonni: korábban megtörtént a gyilkossági ajánlat és annak az elfogadása, ezért Ibolya Tibor meggyőződése, hogy az úszószövetség volt elnöke részese a bűncselekménynek.

Hiába békültek ki nyilvánosan, hiába zárult le a Napkelte című reggeli televíziós műsort érintő vita, Fenyő János nem hagyott fel Gyárfás Tamás gazdasági tönkretételével, az úszószövetség korábbi elnöke pedig ezt felismerve legkésőbb 1997. szeptemberében eldöntötte, végleg megszabadul fő üzleti ellenfelétől, és megöleti a Vico-birodalom urát – derül ki a PestiSrácok.hu által megismert ügyészségi vádiratból.