Háromfős titkárság segíti Novák Katalint3Fénykép© nepszava.hu

Háromfős titkárság segíti Novák Katalint

, 5 hír, 0 oldalnézet

A volt köztársasági elnök megbízatása február 26-án megszűnt, ugyanis az Országgyűlés elfogadta a lemondó nyilatkozatát. Mint ismert, Novák a kegyelmi ügybe bukott bele, ugyanis elnöki kegyelembe részesítette a bicskei gyermekotthon egykori igazgatójának helyettesét, K. Endrét, aki pedofil bűncselekmények eltussolásában vett részt.

Novák Katalin annak ellenére, hogy lemondott, megilleti minden olyan ellátás, juttatás, amely a mindenkori államfőket egyaránt. Novák Katalint a havi tiszteletdíja – amely a házelnököt megillető mindenkori tiszteletdíj 1,1-szerese – mellett többek között megilleti egy rezidencia, ezt úgyis kérheti, hogy akár tulajdonában áll egy vagy több ingatlan is.

Az Index szerint Nováknak a lakáshoz egyfős személyzetet is biztosítanak, de még a fenntartási és rezsiköltségeket is állam biztosítja. Az Országgyűlés Sajtóirodája azt a tájékoztatást adja, hogy „Novák Katalin volt köztársasági elnök a törvény 19. § (1) bekezdés a) pontja szerint lakás használatára nem nyújtott be kérelmet”.