Hat hónap letöltendő és hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Nicolas Sarkozyt 2012-es kampányának túlköltekezése miatt4Fénykép© hirado.hu

Hat hónap letöltendő és hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Nicolas Sarkozyt 2012-es kampányának túlköltekezése miatt

, 7 hír, 2 oldalnézet

Hat hónap letöltendő és hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte szerdán a párizsi fellebbviteli bíróság Nicolas Sarkozy volt francia államfőt (2007-2012) a 2012-es elnökválasztási kampányának túlköltekezése miatt - írja az MTI.

Arra nincs bizonyíték, hogy Nicolas Sarkozy tudott a kettős könyvelésről, de a gyanú szerint a kampányszámlákért felelős könyvvizsgáló többszöri írásos figyelmeztetése ellenére hagyta, hogy a kampánystáb a megengedettnél többet költsön el a nagygyűléseire.

Ismeretes, a volt elnököt első fokon 2021. szeptember 30-án egy év letöltendő szabadságvesztésre ítélte az ügyben a párizsi büntetőbíróság. A másodfokú ítéletben megerősítették Nicolas Sarkozy bűnösségét, de a büntetésen enyhítettek. Az ítélethirdetéskor a bírónő jelezte: a letöltendő börtönbüntetés kiváltható elektromos nyomkövető viselésével.