Hende Csaba szerint ma Magyarországon mindenki dolgozhat, aki pedig mégsem dolgozik, az ne is egyék7Fénykép© magyarnarancs.hu

Hende Csaba szerint ma Magyarországon mindenki dolgozhat, aki pedig mégsem dolgozik, az ne is egyék

, 11 hír, 0 oldalnézet

Az LMP-s Kanász-Nagy Máté és Ungár Péter a 2008 óta változatlan összegű családi pótlék emelését kezdeményezte a törvényalkotási bizottság április 4-i ülésén. Az ellenzéki pártok támogatták a javaslatot, a kormánypárti többség azonban leszavazta.

Az rtl.hu megszerezte az ülés jegyzőkönyvét, eszerint a fideszes Hende Csaba felidézte, hogy a Népjóléti Bizottság március 5-i ülésén sokórás, részletekbe menő vita zajlott le a témában. Ezen a kormánypárti politikus szerint kiderült, hogy a Fidesz-KDNP és a baloldali pártok közötti filozófiai különbség van a családi pótlék kérdésében. Érvelését úgy folytatta:

„Nem akarok ennek most a részleteibe belemenni, de teljesen világos, hogy amikor 4 millió 700 ezer a foglalkoztatottak száma, történelmi csúcsponton vagyunk, amikor munkaerőhiány van az ország szinte minden területén, szinte minden ágazatban (…). Akkor tehát természetesen mindenkinek módja van, aki dolgozni akar, hogy dolgozzon, és el is várható mindenkitől, hogy dolgozzon, mert aki nem dolgozik, az ne is egyék” - mondta.