Hét versenycsúcs is megdőlt Székesfehérváron4Fénykép© nemzetisport.hu

Hét versenycsúcs is megdőlt Székesfehérváron

, 7 hír, 0 oldalnézet

Minden idők legjobb Európában futott idejével, 51.68 másodperccel nyerte a női 400 méter gátat a világcsúcstartó, olimpiai és világbajnok amerikai Sydney McLaughlin, Molnár Janka ötödik lett.

A nemzetközi szövetség (WA) Continental Tour versenyei közé tartozó viadal történetének legjobb idejét futotta női 100 méteren a jamaicai olimpiai és világbajnok Shelly-Ann Fraser-Pryce, ahol a magyar csúcstartó Takács Boglárka a nyolcadik helyen végzett. Versenycsúcsot hozott a női 100 méter gát is a Puerto Ricó-i Jasmine Camacho-Quinn jóvoltából, itt Kerekes Gréta hetedik lett, míg a magyar csúcstartó Kozák Lucát rossz gátvétel miatt kizárták.

A viadal legjobb eredményét érte el a rúdugrás svéd világcsúcstartója, Armand Duplantis is 5,80 méterrel, aki megpróbálkozott a 6,01 méteren, de ezen a magasságon mindhárom kísérlete sikertelen volt. Kiemelkedően teljesített a férfi súlylökésben a magyar felmenőkkel rendelkező, amerikai Joe Kovacs, aki a verseny eddigi legjobb eredményével utasította maga mögé ellenfeleit. Férfi diszkoszvetésben is versenycsúcs kellett az első helyhez a szlovén világbajnok Kristjan Ceh-nek, itt Huszák János a 6., Szikszai Róbert a 7. helyen zárt.