Hétfőn gomolyfelhős, napos idő várható© 24.hu

Hétfőn gomolyfelhős, napos idő várható

, 5 hír, 0 oldalnézet

A Dunától keletre felhős idő valószínű pár órás napsütéssel, míg a Dunántúlon gomolyfelhős, napos, száraz idő várható. A Dunakanyar és Budapest tágabb környezetében, valamint az Alföld nyugati, középső részein időszakos gyenge eső valószínű, az északkeleti megyékben inkább erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint záporok, intenzív csapadékkal kísért zivatarok lesznek jellemzőek. Éjszaka a legtöbb helyen csökken a felhőzet, de az Északi-középhegységben és a Tiszántúlon lehetnek felhős területek, utóbbi helyeken egy-egy zápor még előfordulhat, de reggelre ott is megszűnik a csapadék.

Hétfőn gomolyfelhős, napos idő várható, délelőtt a Dunántúlon, délután a Tisza vonalának tágabb környezetében lehet több felhő. Az északnyugati megyékben holnap helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szél az ország nagy részén erős, helyenként viharos lesz, éjszakára mérséklődik a légmozgás, hétfőn napközben már csak élénk lökések lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között valószínű, de a szélcsendes északi völgyekben ennél több fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 32 fok között alakul.