Hivatalosan is beszáll a republikánus elnökjelölti versenybe Florida kormányzója3Fénykép© infostart.hu

Hivatalosan is beszáll a republikánus elnökjelölti versenybe Florida kormányzója

, 7 hír, 0 oldalnézet

A 44 éves politikus a nyilvánosság előtt washingtoni idő szerint szerdán este a közösségi médiában jelentette be indulását a republikánus elnökjelöltségért. A Twitter-platformján sugárzott beszéd ugyanakkor technikai hiba miatt hosszabb ideig elérhetetlen volt a széles közönség számára. Ezzel egy időben megjelent Ron DeSantis első kampányvideója, amelyben először fogalmazott úgy, hogy elindul az elnöki pozícióért.

A kormányzói posztra tavaly novemberben újraválasztott Ron DeSantis a közösségi médiában közvetített beszélgetésben a józan ész visszatérését, és az amerikai középosztály életmódjának fenntartását nevezte céljának, valamint Florida példáját ajánlotta a választók figyelmébe.

Florida kormányzója az elmúlt hetekben több, a republikánus előválasztás szempontjából fontos államban tartott beszédet, legutóbb New Hampshire-ben, ahol a floridai politika irányairól beszélt. Ron DeSantis másfél hete Iowa államban tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy a kormányzás nem szórakoztatásról és saját márkaépítésről, illetve a közösségi médiában való kommunikálásról szól, hanem az eredmények felmutatásáról.