Íme a döntős magyarok a kajak-kenu világbajnokságon17Fénykép© 168.hu

Íme a döntős magyarok a kajak-kenu világbajnokságon

, 23 hír, 0 oldalnézet

Az UTE 20 éves, ifjúsági korosztályban olimpiai és világbajnok, felnőttként vb-újonc kajakosa, Rendessy az előfutamban aratott győzelme után a pénteki középfutamban nagyot harcolt a német Jule Hakével és a horvát Anamaria Govorcinoviccsal, de hármuk továbbjutása egyértelmű volt. Rendessy féltávnál a harmadik helyen haladt, majd a hajrában horvát ellenfelét megelőzte, így akárcsak 1000 méteren, az olimpiai távon is ott lesz a döntőben egyesben.

A férfi kajakosok 1000 méteres versenyének harmadik középfutamában az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kopasz nagyszerűen rajtolt, majd a táv felénél körülbelül két hajóhossz előnnyel haladt a mezőny előtt. Még a hajrához is elsőként érkezett, de aztán láthatóan kiengedett – később Nádas Bencével 500 párosban is vízre száll a döntőbe jutásért –, s végül a cseh Josef Dostal mögött a második helyen lépett tovább a fináléba.

Férfi kenu egyes 500 méteren a tokiói olimpikon Fejes Dániel nem tudott beleszólni a továbbjutó helyek sorsába, ötödikként ért be, s ez számára B döntős folytatást jelent.