Impozáns épületbe költözik a Nemzetközi Beruházási Bank3Fénykép© origo.hu

Impozáns épületbe költözik a Nemzetközi Beruházási Bank

, 5 hír, 2 oldalnézet

A Lánchíd Palota műemlék épületét veszi meg székhelyének a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB), ahova a tervek szerint még az idei év végéig átköltözik. Az NBB és a tulajdonos DÖB-68 Zrt. a vásárlással kapcsolatos dokumentumokat már aláírta a Fő utcában található épületről.

Nyikolaj Koszov az NBB igazgatótanácsának elnöke szerint az ingatlan megvásárlásával a bank, amely az egyetlen kelet-közép-európai központtal rendelkező multilaterális fejlesztési intézmény, nemcsak megerősíti Budapest nemzetközi pénzügyi központként elért státuszát, hanem nagyban hozzájárul Magyarország befektetési vonzerejének további növekedéséhez is.

Az NBB tavaly költözött Budapestre. Tavaly év végén az NBB már több mint 170 szervezetet és intézményt tudhatott befektetői között - bankokat, nyugdíjalapokat, biztosítótársaságokat -, többek között Ausztria, Bulgária, Horvátország, Csehország, Németország, Hollandia, Magyarország, Moldova, Románia, Oroszország és az Egyesült Királyság területéről. Tízmillió euróval 17,2 százalékra növelte tőkerészesedését Magyarország az NBB-ben január 15-én.