Jelképesen Október 7. térnek nevezték át a fővárosi Dohány utcai zsinagóga előtti teret két hétre - a nap hírei4Fénykép© 168.hu

Jelképesen Október 7. térnek nevezték át a fővárosi Dohány utcai zsinagóga előtti teret két hétre - a nap hírei

, 6 hír, oldalnézet

Az ismét téliesre forduló időjárás sem veszélyezteti a fogyasztók biztonságos ellátását - közölte az Energiaügyi Minisztérium. A tárca közösségi oldalán úgy fogalmazott: a jelenlegi 5,7 milliárd köbméternyi földgázkészlet megnyugtatóan garantálja a családok ellátását. A hazai gáztárolók töltöttsége most 86 százalék körül alakul. A valós helyzetet pontosabban tükröző fogyasztásarányos adat idehaza 57 százalékos, ez az európai országoké közül a harmadik legmagasabb érték, az uniós átlagnak több mint a kétszerese.

Szentmisét és megemlékezést is tartottak Székelyföldön a madéfalvi veszedelem 260. évfordulóján. Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár a megemlékezésen arról beszélt: a vérengzés után azok is megerősödtek, akik a Székelyföldön maradtak, és a bukovinai székelyek is mindvégig megőrizték a szívós kitartást, a magyarsághoz és a hithez való ragaszkodást a száműzetésben. 1764. január 7-én lemészárolta az osztrák katonaság a Madéfalván egybegyűlt, a határőrsorozás ellen tiltakozó csíki székelyeket.

Jelképesen Október 7. térnek nevezték át a fővárosi Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl Tivadar teret két hétre, a Hamász által Izraelben elkövetett támadás áldozatainak emlékére. A megemlékezést a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és a Budapesti Zsidó Hitközség a fővárosi önkormányzattal és Erzsébetváros önkormányzatával közösen szervezte.