Június közepétől fizet osztalékot a részvényeseinek az Opus2Fénykép© economx.hu

Június közepétől fizet osztalékot a részvényeseinek az Opus

, 6 hír, 0 oldalnézet

Tíz napirendet tárgyalt az OPUS GLOBAL Nyrt. közgyűlése, ezek közül a legfontosabb, hogy a cégcsoport fennállása óta először osztalékot fizet, 6,7 milliárd forint értékben, a tavalyi 11,7 milliárdos eredménye után. Egy részvényre 10,3 forint osztalék jut, a fennmaradó összeg pedig az eredménytartalékba kerül. A beszámolók mellett stratégiai döntéseket is hoztak, két évre szóló konszolidációs időszak mellett szavaztak, a következő akvizíciós időszakot pedig 2027 és 2029 között hirdették meg.

"Négy kiemelt szegmensünk van, ahol Magyarországon emblematikus, piacvezető cégekkel rendelkezünk. Ez az ipari-építőipari szegmensünk, a turisztikai szegmensünk, amelynek a zászlóshajója a Hunguest, energetikai szegmensünk, ami a Titászt, Tigázt foglalja magában, illetve az élelmiszeripari szegmensünk, amely pedig a Kall és a Viresol gabonafeldolgozó cégeket jelenti" – mondta az InfoRádióban Medgyesi Attila.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. csoportirányításért felelős vezérigazgató-helyettese arról számolt be, hogy folytatódik az Opus diverzifikációja, amit nemcsak iparági szinten, hanem földrajzi értelemben is értelmeznek, ami azt jelenti, hogy a külföldi célpontokat fogják preferálni.